Web Analytics Made Easy - Statcounter

استان‌ها>فارس - «خبرجنوب» نوشت: مدیر پایگاه بافت تاریخی شیراز از تصویب تهیه طرح جامع مرمتی 27 خانه تاریخی توسط ایتالیایی ها خبر داد و گفت: طبق برنامه ریزی های صورت گرفته مقرر شد گروه ایتالیایی به عنوان نمونه طرح مرمتی 27 خانه میراث فرهنگی در گذر حاج زینل بافت تاریخی شیرازرا طی دو تا سه ماه تهیه نماید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسين عباسي مهر با بیان اینکه مستندنگاری 10 هزار بنا در بافت تاریخی شیراز انجام شد، افزود:مستندنگاري 12 هزار پلاك در بافت تاريخي شيراز پيش بيني شده بود كه هم اكنون 10 هزار پلاك مستندنگاري شده و قرار شده بخش كوچكي از اين بافت به عنوان پايلوت و نمونه داراي طرح مرمتي شود.
به گفته وي، گروه ايتاليايي در مرحله اول به صورت پايلوت براي 27 خانه تاريخي در شيراز طرح مرمتي تهيهمي نمايد كه اين بناها در گذر حاج زينل محله سنگ سياه قرار دارد.
عباسي مهر ادامه داد: اين خانه هاي تاريخي در تملك ميراث فرهنگي است و به زودي احيا و مرمت ميشود و كاربري مناسبي هم براي اين آثار تاريخي تعريف خواهد شد.مدير پايگاه بافت تاريخي شيراز با اشاره به لغو تفاهم نامه شهرداري با ميراث فرهنگي مبني بر احيا و مرمت 27 خانه تاريخي گفت: چندي قبل در قالب تفاهم نامه اي، مرمت و تغيير كاربري 27 خانه تاريخي به شهرداري شيراز واگذار شد كه اين تفاهم نامه در حال حاضر لغو شده و طبق برنامه ريزي ها مقرر شده هيات ايتاليايي طرح جامعي براي اين آثار تهيه نمايد.
عباسي مهر ادامه داد: با تهيه اين طرح كه در واقع طرح نمونه اي براي احياي بافت تاريخي است، نقاط ضعف و قوت مشخص مي شود و اميدواريم بتوانيم هرچه سريع تر سروساماني به محدوده بافت تاريخي شيراز بدهيم.
وي بر لزوم احياي اين بافت تاريخي تاكيد كرد و افزود: بافت تاريخي شيراز يكي از مهمترين و ارزشمندترين بافت هاي تاريخي كشور است و بايد احيا گردد.وی با بيان اينكه يكي از شرايط ثبت جهاني آثار و محورهاي تاريخي، تعيين پلان مديريتي بناها و بافت هاست، افزود: در واقع طرح جامع حفاظت شهري شيراز بخشي از پلان مديريتي است كه تاثير بسزايي در تهيه پرونده ثبت ملي و جهاني اين بافت تاريخي دارد و اميدواريم بتوانيم در آينده اي نزديك اين محدوده 357 هكتاري را در فهرست يونسكو قرار دهيم.
عباسي مهر در بخش ديگري از اين گفت وگو از ثبت گذرهاي تاريخي و مركز محلات در اين بافت خبر داد و گفت: متاسفانه گذرهاي تاريخي و مراكز محلات اين شهر مغفول مانده و در حال حاضر با برنامه ريزي هاي صورت گرفته، قرارداد مطالعاتي دو گذر نصيرنظام كه منسوب به دوره زنديه است و گذر بصيرالسلطنه مربوط به دوره قاجار بسته شده است.
بنابر این گزارش طرح جامع حفاظت شهری برای اولین بار در کشور در بافت تاریخی شیراز با حمایت وزارت راه و شهرسازی کشور، شرکت عمران و بهسازی، سازمان میراث فرهنگی کشور و پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و با همکاری گروه ایتالیایی به سرپرستی پروفسور یوکا یوکیلتو، دکتر آذر سهیل و دکتر کارلو چزاری در پایگاه میراث فرهنگی شهر تاریخی شیراز در حال انجام است.
در مرحله اول این طرح، که شامل مستند نگاری و برداشت میدانی می شود، بیش از ده هزار بنا از مجموع حدود ۱۲ هزار بنای بافت ۳۵۷ هکتاری شهر تاریخی شیراز مستند نگاری شده است.
گفتنی است برداشت اطلاعات از تک تک بناها در زمینه های مختلف از قبیل خصوصیات معماری، وضعیت حفاظتی و کالبدی، وضعیت اجتماعی و اقتصادی خانوار و ... آغاز شده است. هم اکنون در بافت تاریخی شیراز حدود 12 هزار بنا ، عمارت تاریخی و دارای ارزش شناسایی شده است که از این تعداد بیش از 300 اثر در فهرست ملی به ثبت رسیده اند و بالغ بر 500 اثر نیز دارای ارزش تاریخی و فرهنگی می باشد که در این میان محور زندیه از ویژگی های منحصر به فردی چون جایگيری در یک منطقه و سبک معماری درونگرا برخوردار است و هم اینکه این محور به اصلی ترین محورهای گردشگری شیراز تبدیل شده و در بسته سفر گردشگران به خصوص گردشگران ورودی(تورهای خارجی) قرار دارد.

46

کلید واژه‌ها : استان فارس -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۴۳۶۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خدمت‌رسانی در بافت تاریخی نیازمند مشارکت همه دستگاه‌هاست

رئیس شورای اسلامی شهر یزد گفت: اعتبارات محدود و همچنین وسعت زیاد بافت تاریخی شهر میراث جهانی یزد باعث شده شهرداری نتواند اقدامات جامعی انجام دهد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد، عزیزالله سیفی در جلسه علنی شورای اسلامی شهر یزد اظهار کرد: بافت تاریخی این شهر که به ثبت میراث جهانی رسیده، دارای وسعت و بخش‌های مختلف است و مردم این مناطق نیز درخواست‌های متعدد دارند که عملاً امکان پذیر نیست.

وی ادامه داد: بخش‌های دیگری از شهر یزد نیز دارای ارزش میراثی و تاریخی است و حتی تعداد زیادی از اماکن ثبت ملی شده در منطقه بافت قرار ندارد و شورای اسلامی شهر باید به این محلات نیز همچون دیگر مناطق رسیدگی و تخصیص اعتبار داشته باشیم.

رئیس شورای اسلامی شهر یزد با اشاره به اینکه حداقل فعالیت در بافت ثبت جهانی شده یزد نیازمند کمک همه بخش‌های اداری استانی و ملی است، تصریح کرد: اعتبارات تخصیصی به شهرداری‌های مناطق یزد ابلاغ شده و بخشی از اعتبار نیز در اختیار شهردار مرکز است که به صورت متمرکز در شرایط خاص در پروژه‌های محلات تأمین اعتبار می‌شود.

سیفی ادامه داد: با توجه به درخواست‌های مکرر مردمی در مورد خطرساز بودن برخی از کاروانسراهای در حال تخریب در بخش تاریخی و محلات دیگر یزد به خصوص بعد از بارندگی‌های اخیر، هرگونه اقدام در این زمینه وظیفه میراث فرهنگی است تا خانه‌ها و اماکن میراثی که ثبت ملی دارد را حفاظت و در خصوص رفع خطر و استحکام بخشی این اماکن اقدام کند.

وی افزود: شهرداری در املاک شخصی و خصوصی مردم نمی‌تواند ورود کند، اما در عین حال به میراث فرهنگی تذکر داده می‌شود تا نسبت به رفع خطر اقدام کند. با توجه به وسعت این بافت باید برنامه جامعی توسط میراث فرهنگی تهیه شده و با مشارکت همه بخش‌ها اقدام شود.

رئیس شورای اسلامی شهر یزد اظهار داشت: سیاست‌ها و راهبردهای مصوب شورای اسلامی شهر در زمان تصویب بودجه و بعد از تأیید در سایت شفافیت قرار می‌گیرد و همه مردم می‌توانند ریز بودجه را مشاهده کنند و قابل کتمان نیست.

کد خبر 751862

دیگر خبرها

  • خدمت‌رسانی در بافت تاریخی نیازمند مشارکت همه دستگاه‌هاست
  • عکس/ تخریب بافت تاریخی روستای شیلاندر
  • مرمت مسجد تاریخی«چهلستون و یری» با جدیت ادامه یابد
  • تخصیص اعتبار برای مرمت مساجد تاریخی «چهلستون» و «یری پایین» زنجان
  • بافت تاریخی روستای اصفهک با توجه مردم حفظ شده است
  • همکاری شهرداری با احیاگران خانه‌های تاریخی محله امامزاده یحیی
  • هلندی‌ها برای بازداشت نتانیاهو آستین بالا زدند
  • آغاز مرمت و بازسازی مسجد تاریخی یوردشاهی ارومیه
  • مرمت پل تاریخی زمان‌خان سامان مدیریت شود
  • تصویب مطالعات طرح ویژه تفصیلی بافت تاریخی شهر ارومیه