Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیراز-ایرنا- حضور اقشار مختلف در هفدهمین نمایشگاه کتاب فارس فرصت تعامل با گروه‌های مردم‌ نهاد و دوستدار طبیعت را برای مخاطبان فراهم کرده و افزایش قیمت کتاب باعث شده مردم به گزینش کتاب‌ها بپردازند و در خرید این کالای فرهنگی اندکی خوددار باشند.

با به نیمه رسیدن زمان برپایی هفدهمین نمایشگاه کتاب شیراز پس از گذر از روزهای بارانی در هوای سرد شهرک گلستان شیراز و مسیر دشوار آن، بیشتر می‌توان شاهد حضور مردم و دوستداران کتاب بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در سه روز نخست این نمایشگاه بالغ بر 500 میلیون تومان بن فروخته شده است و ناشران در پنج سالن به ارائه آثار خود می‌پردازند.
در این نمایشگاه برخی کتاب‌ها با قیمت‌ چاپ قبل فروخته می شود که نشان ‌دهنده تفاوت بسیار قیمت چاپ قدیم و جدید از یک نسخه است.
این نشان می‌دهد بعضی ناشران همچنان جانب انصاف را رعایت کرده‌اند و آثار را با قیمت تمام‌شده در زمان خود به فروش می‌رسانند.
برخی دیگر از ناشران با برچسب زدن جدید بر قیمت قدیم، قیمت ها را افزایش داده اند و نشان می دهد که افزایش هزینه‌های چاپ کتاب در مدتی اندک بسیار چشمگیر بوده است.
داریوش نویدگویی مدیر انتشارات نوید شیراز و قائم مقام مدیر هفدهمین نمایشگاه کتاب فارس پیش از این به ایرنا گفته بود: به دلیل افزایش هزینه‌ های چاپ، در این نمایشگاه شاهد افزایش ناگزیر قیمت‌ها در مقایسه با سال قبل خواهیم بود.
در صورت عدم توجه کافی و به موقع به حوزه نشر و همچنین افزایش قیمت کاغذ به‌ عنوان اساسی ‌ترین کالای اولیه مورد نیاز، کتاب از سبد کالای بیش از نیمی از جامعه حذف خواهد شد و تنها اقشاری همچون دانش‌آموزان و دانشجویان که تهیه کتاب‌ برای آن‌ها ضروری است، مشتری آن خواهند شد.
در همین زمینه، یکی از نمایندگان ناشران تخصصی حوزه شعر در گفت‌ و ‌گو با ایرنا بیان کرد: شیراز شهری بسیار دوست‌ داشتنی برای ما ناشران است‌ چراکه میزان استقبال مردم از نمایشگاه کتاب همیشه چشمگیر و شایان توجه بوده است با وجود این امسال به دلیل افزایش قیمت کتاب‌ها حتی در بخش فروش عمده نیز شاهد کاهش خرید بوده‌ایم و در مقایسه با سال گذشته تغییری محسوس احساس می‌شود.
امیر حسین خطیبی که با نشر فصل پنجم همکاری دارد، ادامه داد: مردم در خرید کتاب‌ها بسیار دقت می‌کنند، از میان دو یا چند کتاب آن را خریداری می‌کنند که بیشتر می‌پسندند و کمتر دست خود را برای خرید باز گذاشته‌اند و این‌ها همه نشانگر کاهش قدرت خرید آن‌ها در حوزه فرهنگی است که حتی بر شهری همچون شیراز نیز تاثیر گذاشته است.

** نمایشگاه کتاب جایی برای حامیان محیط زیست و خیرین
در نمایشگاه کتاب فارس به غیر از ناشران و کتاب ‌فروشی‌ها می‌توان با گروه‌های مردم‌نهاد دوستدار کتاب و طبیعت نیز آشنا شد.
نشر کامیاب یکی از غرفه‌هایی است که در ازای دریافت کاغذ باطله خدمات چاپ ارائه می‌دهد. این نشر با اختصاص دادن غرفه‌ای در بخش عمومی از مردم، اداره‌ها، سازمان‌ها و نهاد‌های دولتی و غیردولتی،‌ مدارس و دانشگاه‌ها و درکل، مکان‌هایی که دورریز کاغذ آن‌ها زیاد است، در خواست می‌کند که کاغذ‌های باطله خود را به آنان ارائه دهند و در مقابل به جای پول خدمات چاپ، همچون سررسید، بنر یا دیگر نیاز‌ها و مصارف هر اداره و سازمان را دریافت کنند.
بدین ‌ترتیب، مبادله پایاپای کاغذ باطله و خدمات به ایجاد چرخه‌ای می‌انجامد که در آن، بازیافت نقشی محوری دارد و تهیه کالایی همچون سررسید نیازی به قطع مجدد درختان ندارد و از همین رو، در کاهش هزینه‌های هر نهاد و نیز احترام به طبیعت تاثیرگذار است.
افزون بر این، باید به طرح اهدای کتاب به مناطق محروم عشایری و روستایی که گروه مردم‌ نهاد تور دانایی انجام می‌دهد نیز باید اشاره کرد.
تور کتاب کودک فعالیت خود را از سال 1392 در تهران آغاز کرده است و شعبه شیراز آن آذرماه 1395 دایر شده است.
حضور این گروه در نمایشگاه کتاب با هدف جذب اعضای جدید و جمع‌آوری کمک‌های نقدی و غیرنقدی صورت گرفته است.
گروه تورکتاب کودک ریشه فقر، بزهکاری و مشکلات جامعه را ناشی از ناآگاهی و فقر فرهنگی می‌داند و در زمینه اهدای کتاب و برپایی کتابخانه را به‌عنوان هدفی راهگشا به سوی دانایی و فردای بهتر و شادتر برای کودکان مناطق محروم برگزیده است.
تور کتاب کودک تاکنون برای بیش از 3000 کودک در رده سنی 6 تا 11 سال در مناطق محروم کتاب تهیه کرده است. منطقه دشت بکان اقلید، داراب، پیرسرخ نورآباد ممسنی و بوانات از مناطق تحت پوشش این تور بوده اند.

** دیجیتالی‌های کم رونق
کمی دورتر از کتاب‌های کاغذی و در سالن ملاصدرا، چندین غرفه به ارائه محصولات دیجیتال در حوزه کتاب اختصاص یافته است.
ناشران دیجیتال محصولات خود در قالب لوح فشرده ارائه می‌کنند؛ البته این بخش از نمایشگاه بسیار کم رونق‌تر از دیگر بخش‌هاست اما جاذبه‌هایی همچون آخرین تکنولوژی های مربوط به واقعیت مجازی مخاطبان را به درنگ در این سالن و گذران اوقاتی متفاوت دعوت می‌کند.
این موضوع نشان می‌دهد اقبال مردم همچنان به کتاب‌های کاغذی بیش از کتاب‌های دیجیتالی است و برخلاف عقیده برخی، تا جایگزینی کامل دنیای دیجیتال با دنیای کاغذی کتاب راهی دراز در پیش است.
هفدهمین نمایشگاه کتاب فارس که از سوم آذر آغاز شد تا جمعه 9 آذرماه از ساعت 10 تا 19 در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی فارس واقع در شهرک گلستان برپاست.
7375 /1876

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي نمايشگاه كتاب فارس قيمت كتاب گروه هاي مردم نهاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۱۲۸۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درهای مصلی به روی مخاطبان سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب باز شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت در محل مصلای امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می شود.

ایرنا نوشت:بیش از دو هزار و ۶۱۹ ناشر در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران حضور دارند، امسال همه ناشران در فضای مسقف جانمایی شده اند و هیچ سازه از پیش ساخته شده‌ای در نمایشگاه کتاب سی و پنجم وجود ندارد، همچنین با برنامه ریزی های انجام شده نمایشگاه کتاب در بخش‌ ناشران دانشگاهی، آموزشی و کودک نیز شاهد افزایش فضای تخصیصی است.

۷۰ دستگاه‌ مختلف از جمله شهرداری تهران، شرکت ملی پست، مجموعه مصلی امام خمینی(ه)، بانک ملی ایران، سازمان اورژانس و آتش نشانی و ...در برگزاری این دوره نمایشگاه کتاب مشارکت دارند.

از دیگر تغییرات مثبت این دوره نمایشگاه افزایش اعتبار بن‌های خرید کتاب و میزان یارانه اختصاص یافته به دانشجویان، طلاب و اساتید دانشگاه است، سال گذشته بن خرید۶۰۰ هزارتومان بود و امسال دانشجویان و اساتید دانشگاه ۷۰۰ هزارتومان یارانه دریافت می‌کنند. میزان یارانه تخصیص یافته برای اساتید دانشگاهی نیز ۸۰۰ هزار تومان است که ۵۰ درصد توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حامیان مالی پرداخت می‌شود. همچنین یارانه‌ اختصاص یافته در بخش مجازی قابل استفاده است تا مردم بدون دغدغه و طی کردن مسافت از آن بهره‌مند شوند.

مرکز پاسخگویی نمایشگاه هم با حضور ۱۰۰ پاسخگو با شماره‌های ۹۱۰۰۹۸۹۸ درباره نمایشگاه اطلاع رسانی‌های لازم را انجام می دهند. علاوه بر رسانه های داخلی، ۳۰ نفر از نمایندگان رسانه‌های خارجی با همکاری معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در نمایشگاه مستقر هستند. شبکه‌های اجتماعی بله و نشان نیز در جست‌وجوی ناشران و پیدا کردن کتاب‌ها به کمک نمایشگاه آمده‌اند.

نمایشگاه خدماتی همچون مشاوره‌ کتاب دارد که در بخش‌های مختلف شبستان و بخش کودک مستقر هستند و مخاطبان را برای خرید کتاب راهنمایی می‌کنند.

ناشران دیجیتال، پلتفرم‌ها و ناشران صوتی همچنان در رواق دوم شرقی مستقرند و دارای ورودی مجزا هستند.

شهر سمنان پایتخت کتاب ایران در این دوره نمایشگاه کتاب حضور دارد و روستاهای مختلف و عشایر دوستدار کتاب برای حضور در نمایشگاه کتاب دعوت شده اند و ویژه‌ برنامه‌های مفصلی نیز برای روستاهای دوستدار کتاب درنظر گرفته شده است، مکان استقرار آنها نیز در ایوان ورودی و بلوار امام رضا(ع) و پشت ناشران خارجی است.

امسال برای اولین ‌بار ماشین‌های اختصاصی معلولان در ورودی شهید بهشتی در نظر گرفته شده است که تا روی پشت بام مصلای امام خمینی و ورودی بخش‌های مختلف حرکت می کنند و بازدیدکنندگان را به هر نقطه از نمایشگاه کتاب که مدنظر آنهاست می‌رسانند. تعداد درهای ورودی به نمایشگاه هم بسیار بیشتر از قبل شده است، بنابراین مردم به نسبت سال‌های گذشته دسترسی راحت‌تری به نمایشگاه دارند.

برنامه‌های فرهنگی متعددی برای این دوره از نمایشگاه کتاب تهران در نظر گرفته شده است، از جمله دو ویژه برنامه یکی برنامه‌های مرتبط با مردم غزه است، همچنین به مناسبت همزمانی دهه کرامت برنامه‌هایی برای زنان و دختران در نظر گرفته شده است.

در روزهای روزهای ۲۴، ۲۵ و ۲۶ اردیبهشت نیز نمایشگاه میزبان رویدادی با عنوان نشر ایران در بخش خارجی خواهد بود. این رویداد به منظور معرفی نشر ایران به ناشران خارجی طرح‌ریزی شده است، حدود ۲۰ ناشر و کارگزار ادبی (آژانس ادبی) در این مراسم حضور خواهند داشت. آنها در دراین مدت از مراکز چاپ و کتاب‌فروشی ها بازدید می کنند.

در کل حدود ۶۰ ناشر خارجی در نمایشگاه حاضر هستند که این ناشران حدود ۵۰ هزار عنوان کتاب خارجی به نمایشگاه آورده اند این در حالی است که سال گذشته ۴۵ هزار عنوان کتاب خارجی در نمایشگاه کتاب ارائه شد. امسال یمن مهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران است.

۲۲۰۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904208

دیگر خبرها

  • حاشیه‌ های روز اول نمایشگاه کتاب (عکس)
  • احمدوند: نمایشگاه کتاب امسال یک نمایشگاه حداکثری است/ علاقه‌ای نداریم نمایشگاه محل حاشیه‌های اجتماعی یا سیاسی شود
  • تقریباً همه ناشران بزرگ در نمایشگاه کتاب حضور دارند
  • درهای مصلی به روی مخاطبان سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب باز شد
  • در‌های نمایشگاه کتاب باز شد
  • درهای نمایشگاه کتاب باز شد
  • ۱۰ ناشر لاتین و ۳۱ ناشر عرب به نمایشگاه آمدند
  • شیراز میزبان نمایشگاه تخصصی بین‌المللی کشاورزی شد
  • حضور جهاد دانشگاهی در بخش‌های عمومی و دانشگاهی نمایشگاه کتاب
  • نمایشگاه کتاب، رویدادی که هم جنگ را دید و هم روزهای قرنطینه را