Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@12:29:39 GMT

47 درصد از مرگ ها در فارس بر اثر فشار خون بالا است

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۰۸۰۵۷

47 درصد از مرگ ها در فارس بر اثر فشار خون بالا است

شیراز - ایرنا- رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به آغاز بسیج ملی کنترل فشارخون، درسراسر کشور بیان داشت: مرگ و میرهای ناشی از فشارخون بالا در استان فارس 47 درصد است.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، دکتر علی بهادر روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت : پویش ملی برای کنترل فشار خون بالا از روز گذشته در سراسر کشور آغاز شده و استان فارس نیز نقش کلیدی در دستیابی به اهداف پیش بینی شده برای این پویش ملی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بهادر ضمن معرفی اهداف و چگونگی اجرای این پویش ملی، نسبت به اهمیت آن در ارتقای سلامت جامعه، تاکید کرد و گفت: فشارخون مهم ترین مولفه گویای سلامت فرد است که باید مورد پایش و کنترل باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: درصد بالای مبتلایان به پرفشاری خون در جمعیت بالای 30 سال کشور و همچنین بی نشانه بودن ابتلا به این بیماری، موجب شد تا این بسیج ملی در کشور پیش بینی شود که در گام نخست، بر آگاهی بخشی به مردم و شناسایی مبتلایان تمرکز دارد. از هر چهار تن یک نفر دارای فشار خون بالا هستند و نیمی از آنها نیز ار داشتن این فشار خون بی اطلاع هستند و نیمی از افرادیکه شناسایی شده بودند و برای آنها دارو تجویز شده بود از داروها استفاده نمی‌کردند.
دکتر بهادر آمار اعلام کرد : با توجه به بی نشانه بودن پرفشاری خون، شناسایی نشدن به موقع این بیماری، عوارض جبران ناپذیری مانند سکته های قلبی و مغزی، نارسایی کلیه و بیماری های چشم را به همراه می آورد و از همین رو قاتل خاموش نامیده شده است.
وی کاهش سن بروز سکته های قلبی و مغزی در کشور را نشانه هشداردهنده دیگری عنوان کرد که نشان می دهد جمعیت جوان تری هم اکنون درگیر ابتلا به فشارخون بالا شده اند و علت این مشکلات را باید در مسایلی مانند زندگی شهری، بی توجهی به سلامت غذایی، کم تحرکی و چاقی دنبال کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: در همین راستا، تمامی مراکز ارائه خدمات سلامت، در کنار ایستگاه های سیار بسیج شده اند تا در طول برگزاری این پویش ملی، مردم را با بیماری فشارخون بالا و تهدیدهای ناشی از آن بیشتر آشنا کنند.
دکتر بهادر همچنین بر نقش کلیدی مردم در سلامت خود به عنوان محوری مهم اشاره کرد که باید مورد توجه قرار گرفته و در این زمینه فرهنگ سازی شود.
وی تقویت اعتقاد و باور عمومی نسبت به این نقش کلیدی در ارتقای سلامت خود را موجب پیشبرد جدی در دستیابی به اهداف سلامت جامعه برشمرد و گفت: سلامت غذایی یکی از موثرترین مولفه های سلامت اعضای جامعه است که با آگاهی مردم در زمینه انتخاب مواد غذایی سالم، صاحبان صنایع نیز هدایت می شوند.
این مقام مسوول همچنین از بکارگیری همه پایگاه‌های بهداشتی در استان فارس در اجرای پویش ملی کنترل فشارخون خبر داد و گفت: با ثبت افراد دچار فشارخون بالا، علاوه بر شناسایی، درمان آنها نیز در دستور کار قرار می‌گیرد .
بسیج ملی کنترل فشارخون، روز بیست و هفتم اردیبهشت، با حضور وزیر بهداشت در کشور آغاز شد و تا 15 تیر، ادامه دارد.
6113

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي پويش ملي فشار خون فشار خون سلامت و بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۰۸۰۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۲۸.۲ درصدی تسهیلات بانکی در ۱۴۰۲/ رقم رشد نقدینگی ۲۴.۳ درصد در پایان سال ۱۴۰۲

مدیرکل اقتصادی بانک مرکزی با اشاره به رشد ۲۸.۲ درصدی تسهیلات‌دهی بانک‌ها علی‌رغم کنترل و کاهش رشد نقدینگی و پایه پولی در سال ۱۴۰۲ گفت: این رشد بیانگر تسهیلات‌دهی قابل قبول بانک‌ها است

به گزارش مشرق، با اعلام بانک مرکزی، جعفر مهدی‌زاده در خصوص برنامه‌های تامین مالی در سال جاری اظهار داشت: با هماهنگی دستگاه‌های ذی‌ربط مانند وزارت صمت، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت راه و شهرسازی و... یک سری «اولویت‌های تسهیلات‌دهی» و «بسته‌های تامین مالی» پیش‌بینی شده که هم اکنون در دولت در حال بررسی است و به‌زودی تصویب و ابلاغ می‌شود.

وی با بیان اینکه این اولویت‌بندی می‌تواند نقشه راه شبکه بانکی برای سال جاری باشد، خاطرنشان کرد: در دو سال گذشته بحث «تسهیلات زیر خط بانک‌ها» هم پیگیری شده است و اوراق گام، اعتبار اسنادی داخلی ریالی و... مولفه‌هایی بودند که به نوعی جبران‌کننده محدودیت‌هایی هستند که در بالای ترازنامه بانک‌ها داشتیم و تامین مالی واحدهای تولیدی را تسهیل می‌کنند.

مدیرکل اقتصادی بانک مرکزی با بیان اینکه همواره این دغدغه برای فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان وجود داشته که کنترل رشد ترازنامه بانک‌ها و کنترل اعتبارات بانکی، گاهی اوقات می‌تواند آثار منفی بر رشد داشته باشد، گفت: تلاش بانک مرکزی بر این است که در سال جاری کیفیت تسهیلات‌دهی بانک‌ها بهبود یابد.

وی اضافه کرد: کنترل نقدینگی یکی از متغیرها و سیاست‌های مهم در کنترل فشارهای تورمی است که در قوانین بالادستی مانند برنامه‌های توسعه، اهدافی برای رشد پایین نقدینگی پیش‌بینی شده است. بر همین اساس مسئله کنترل نقدینگی همواره در دستور کار بانک مرکزی بوده است و این شاخص متغیر مهمی در ارزیابی عملکرد بانک مرکزی در طول سال گذشته به شمار می‌آید.

مهدی‌زاده گفت: رشد پول (بخش سیال نقدینگی) نیز از ۶۵.۲ درصد در پایان سال ۱۴۰۱ به ۱۷.۵ درصد در پایان اسفندماه سال گذشته کاهش یافت؛ بنابراین با کنترل شاخص‌های پولی اثرگذار بر تورم انتظار می‌رود شاخص نرخ تورم نیز در ماه‌های آتی ارقام پایین‌تری را ثبت نماید.

وی ادامه داد: اقتصاد کشور در سال‌های قبل از سال ۱۴۰۰ رشدهای نقدینگی بالایی را به دلیل ناترازی‌های مختلف در حوزه‌های گوناگون، تجربه کرد. به عنوان مثال در سال ۱۳۹۹ رشد نقدینگی ۴۰.۶ درصد بود که این رقم در سال ۱۴۰۰ به ۳۹ درصد رسید و به دنبال تجدیدنظر بانک مرکزی در رویه‌های جاری برای کنترل رشد نقدینگی؛ رویه‌ای با عنوان «کنترل رشد ترازنامه بانک‌ها» در دستور کار خود قرار داد.

مهدی‌زاده با بیان اینکه این رویه در سال ۱۴۰۰ هم پیگیری شده بود، تصریح کرد: با توجه به‌ضرورت اصلاح برخی کاستی‌ها، فرایند اجرای این سیاست در سال ۱۴۰۰ با کندی مواجه بود و عملاً از سال ۱۴۰۱ این امر با جدیت بیشتری در دستور کار بانک مرکزی قرار گرفت.

وی بیان کرد: در سال ۱۴۰۱ بانک مرکزی، هدف رشد نقدینگی به میزان ۳۰ درصد را لحاظ کرده بود و با مجموعه اقدام‌هایی که در جهت این هدفگذاری صورت گرفت، رشد نقدینگی به ۳۱.۱ درصد رسید که تقریباً حاکی از عملکرد مناسب و توفیق نسبی بانک مرکزی در زمینه کنترل رشد نقدینگی است.

مدیر کل اقتصادی بانک مرکزی خاطرنشان کرد: این رویکرد در سال ۱۴۰۲ با شدت و تاکید بیشتری پیگیری شد. در این سال هدفگذاری برای رشد نقدینگی ۲۵ درصد بود که این رقم در پایان سال ۱۴۰۲ به ۲۴.۳ درصد رسید که از عدد تعیین شده نیز کمتر بود. لازم به اشاره که دستیابی به رقم رشد نقدینگی ۲۴.۳ درصد در پایان سال ۱۴۰۲، در شرایطی حاصل شده است که رقم رشد نقدینگی سالانه زیر ۲۵ درصد آخرین بار در سال ۱۳۹۷ (۲۳.۱ درصد) محقق شده بود. در این شرایط می‌توان امیدوار بود که در سال جاری و همچنین در سال‌های آینده با «کنترل رشد نقدینگی» فشار تورم مهار و نرخ تورم کاهش پیدا کند.

مهدی زاده گفت: نرخ رشد پایه پولی نیز در سال ۱۴۰۲ روند نزولی قابل توجهی را تجربه کرد به طوری که نرخ این شاخص مهم پولی و تاثیرگذار در تورم نسبت به رقم فروردین سال ۱۴۰۲ که ۴۵ درصد بود با ۱۶.۹ واحد درصد کاهش، در پایان اسفندماه ۱۴۰۲ به ۲۸.۱ درصد رسید.

دیگر خبرها

  • با بالا رفتن از پله فشار خون را کاهش دهید!
  • تشخیص فشار خون بالا از روی انگشتان | بهترین راه برای کنترل فشار خون چیست؟
  • تشخیص یک بیماری از روی انگشتان
  • پارسال بانک ها چه مقدار تسهیلات دادند
  • رشد ۲۸.۲ درصدی تسهیلات بانکی در ۱۴۰۲/ رقم رشد نقدینگی ۲۴.۳ درصد در پایان سال ۱۴۰۲
  • رشد ۲۸.۲ درصدی تسهیلات‌دهی بانک‌ها در سال ۱۴۰۲
  • چطور می توان فشارخون بالا از روی انگشتان تشخیص داد؟
  • تشخیص فشارخون بالا از روی انگشتان
  • اگر این بیماری‌ها را دارید غذای کنسروی نخورید
  • مادران دارای ریسک بارداری بالا، در محیطی با هوای پاک سکونت کنند