Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیراز - ایرنا- دبیر ستاد اجرایی بسیج ملی کنترل فشار خون بالا در دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: مطالعات نشان می دهد که کاهش نمک در سفره غذایی در کاهش 30 درصد از موارد بروز پرفشاری خون موثر است.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، دکتر عبدالرسول همتی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: سرانه مصرف نمک در جامعه ما هم اکنون 12 گرم در روز برآورد شده در حالیکه توصیه سازمان جهانی بهداشت مصرف حداکثر پنج گرم نمک در روز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از آمادگی تمامی مجموعه دانشگاه برای آغاز اجرای بسیج ملی کنترل فشارخون در استان فارس خبر داد و افزود: استفاده از غذاهای پرنمک و آجیل و خوراکی هایی چون پفک و چیپس از مهمترین عوامل بیماری فشارخون بالا است که تاثیر خود را از بچگی ری انسان می گذارند.
دبیر ستاد اجرایی بسیج ملی کنترل فشار خون بالا ادامه داد : بر اساس مطالعه پژوهشی که 2 سال پیش در کشور آغاز شد، 22 تا 27 درصد جمعیت بالای 30 سال کشور به فشارخون بالا مبتلا بودند که این میزان در فارس، حدود 22 درصد برآورد شد ، از هر چهار فرد بالای 30 سال، یک نفر دچار بیماری پرفشاری خون است.
وی این آمار را هشداردهنده خواند و افزود: در کنار این آمار، مورد نگران کننده این است که بیش از نیمی از مبتلایان، از بیماری خود آگاهی ندارند در صورت پیشرفت بیماری، دچار پیامدهای ناگواری می شوند، همچنین این مطالعه نشان می دهد نیمی از بیماران مبتلا به فشارخون بالا نسبت به مصرف دارو، توجه کافی ندارند.
دکتر همتی با اشاره به آغاز این حرکت ملی از روز گذشته در سراسر کشور و تداوم آن تا 15 تیر، گفت: فاز نخست این پویش، به مدت 2 هفته، با اطلاع رسانی، فرهنگ سازی و آموزش آغاز می شود و چهار هفته بعد، به غربالگری جمعیت هدف اختصاص دارد.
وی در ادامه با معرفی سامانه خوداظهاری برای این پویش ملی افزود: همه افراد می توانند با مراجعه به نشانی اینترنتی www.salamat.gov.ir و ورود کدملی، اطلاعات خود را ثبت کنند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین با معرفی بیشتر روند اجرایی این پویش ملی در مجموعه زیر پوشش دانشگاه گفت: انتظار می رود 10 درصد مبتلایان جدید در این پویش شناسایی شوند.
همتی گفت: پیش بینی می شود 477هزار نفر از جمعیت بالای 30 سال در فارس، به فشارخون بالا مبتلا باشند که تاکنون با اجرای طرح پزشک خانواده، 277هزار نفر شناسایی شده و تحت مراقبت قرار گرفته اند و از مجموع 200 هزار نفر باقیمانده، 100 هزار نفر هدف این طرح هستند که هدف نهایی، شناسایی این افراد و تحت کنترل قرار دادن نیمی از آنان است.
این مقام مسوول ، فارس را در جایگاه نخست شناسایی مبتلایان به فشارخون بالا در کشور عنوان کرد و گفت: مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز با دارا بودن هزار خانه بهداشت، بیش از 500 مرکز خدمات جامع سلامت و پایگاه سلامت، بیش از هزار و 100 پایگاه پزشک خانواده و دیگر مجموعه خود، برای پشبرد اهداف این پویش ملی بسیج شده است.
وی راه اندازی پایگاه های سیار در کنار استفاده از ظرفیت سازمان های مردم نهاد و غیردولتی، دانشجویان، بسیج جامعه پزشکی، سازمان ورزش و جوانان و روحانیون را دیگر بخش های پیش بینی شده برای مشارکت در بسیج ملی کنترل فشارخون عنوان کرد و ادامه داد: سازمان ها نیز ملزم شده اند تا نسبت به حضور تیم های سلامت و سنجش فشارخون کارکنان، همکاری لازم را داشته باشند.
عدد 140 روی 90 به بالا، نشان دهنده ابتلا به فشارخون بالاست و این میزان برای مبتلایان به دیابت و برخی بیماری، باید کمتر باشد؛ محدوده پیش فشارخون بالا نیز در فاصله 120 به روی 80 تا 140 به روی 90 است.
6113

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي پويش ملي فشار خون فشار خون بهداشت و سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۰۸۲۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران ۰.۳ درصد صادرات صنایع غذایی جهان را انجام می‌دهد

رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران گفت: صادرات صنایع غذایی در جهان و در سال ۲۰۲۳ حدود ۷۰۰ میلیارد دلار بوده و صادرات ایران نسبت به صادرات جهانی ۰.۳ درصد برآورد می‌شود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم  به نقل از اتاق بازرگانی ایران، ابوالحسن خلیلی اظهار داشت: صادرات صنایع غذایی جهان در سال 2023 بالغ بر 700 میلیارد دلار اعلام شده و نسبت صادرات صنایع غذایی ایران در این سال در مقایسه با صادرات صنایع غذایی در جهان، 0.3 درصد بوده است.

این فعال اقتصادی با بیان اینکه صنایع غذایی سهم 3.7 درصدی از تولید ناخالص داخلی و سهم 18 درصدی از کل اشتغال صنعتی را دارد، گفت: سهم صنایع غذایی از ارزش‌افزوده بخش صنعت حدود 11 درصد و سهم صادرات آن نیز 3.7 درصد از کل صادرات صنایع است. از سوی دیگر در حال حاضر 8 هزار و 300 واحد صنعتی ثبت شده با اشتغال 361 هزار نفر و تولید 40 میلیون تن فرآورده غذایی در کشور فعال هستند.

او همچنین میزان صادرات این بخش در سال 1402 را یک میلیارد و 811 میلیون دلار برآورد کرد و گفت: این رقم نسبت به سال که برابر با یک میلیارد و 580 میلیون دلار بوده، حدود 14 درصد افزایش داشته است.

خلیلی با نگاهی به ظرفیت‌های بی‌بدیل ایران در تولید انواع محصولات غذایی، تأکید کرد: اقلام عمده صادراتی در جهان عبارتند از محصولات لبنی، شیرینی و شکلات، نوشیدنی‌ها، گوشت و فرآورده‌های گوشتی و شرکت‌های ایرانی به ویژه در قالب برند حلال که متقاضیان فراوانی در کشورهای مسلمان و غیرمسلمان دارد، می‌توانند از فرصت‌های موجود بهره ببرند و حجم صادرات صنایع غذایی را افزایش دهند.

رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران خاطرنشان کرد: این بخش به دلیل دارا بودن مزیت‌های نسبی در صادرات، ایجاد ارزش‌افزوده، سطح اشتغال‌زایی بالا و توسعه فعالیت‌های کشاورزی می‌تواند نقش مؤثری در اقتصاد ایران بازی کند. بنابراین باید تأمین نیازهای آن را در اولویت قرار دهیم.

به اعتقاد این عضو هیات نمایندگان اتاق ایران، افزایش تولید و امنیت غذایی، جلوگیری از صدور مواد اولیه خام کشاورزی، وابستگی کم به مواد اولیه وارداتی، پایین بودن میزان سرمایه‌گذاری در مقایسه با سایر بخش‌های صنعتی و انحصار تولید در برخی محصولات از جمله مزایای این صنعت است که با تکیه بر آنها باید زمینه تولید و صادرات آسان‌تر را برای آن مهیا کرد.

خلیلی در ادامه به مهم‌ترین چالش‌های صنعت غذای ایران اشاره کرد. به باور او فعالان صنایع غذایی ایران با نوسانات نرخ ارز و مشکلات عدیده در تأمین مواد اولیه بسته‌بندی، افزایش قیمت تمام شده باتوجه به تصمیمات ارزی در داخل کشور، دخالت دولت در قیمت‌گذاری، شناسنامه‌دار نبودن بخش زیادی از محصولات کشاورزی و اعمال محدودیت‌های مقطعی در حوزه صادرات، مواجه هستند.

او همچنین کمبود نقدینگی برای اصلاح زیرساخت‌ها و خرید دستگاه‌های بسته‌بندی جدید را به عنوان یک چالش جدی مطرح کرد: افزود: زمان طولانی چرخش سرمایه به دلیل فصلی بودن محصولات کشاورزی و پایین آمدن کیفیت مواد غذایی به دلیل شرایط نامناسب حمل و نگهداری در روند صادرات، معضل دیگری است که همچنان نتوانستیم برای حل آن، اقدامی کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تشخیص یک بیماری از روی انگشتان
  • ایران ۰.۳ درصد صادرات صنایع غذایی جهان را انجام می‌دهد
  • بسیاری از دستاوردهای استان مرکزی همت سپاه و بسیج حاصل شد
  • چطور می توان فشارخون بالا از روی انگشتان تشخیص داد؟
  • تشخیص فشارخون بالا از روی انگشتان
  • استقرار ۱۲ تیم امدادی در مسیر تردد زائران بازی‌دراز
  • اگر این بیماری‌ها را دارید غذای کنسروی نخورید
  • هوش مصنوعی به این زودی جایگزین پزشکان اورژانس نمی‌شود
  • پایش کیفیت روغن خوراکی از مزرعه تا سفره
  • ۴۷ درصد زایمان‌های استان همدان طبیعی است