Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش افکارنیوز،

رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی فارس ۱۷ مهرماه ۹۹ اعلام کرد: تاکنون ٢٣ نفر در شیراز با علائم مشابه که به نظر می‌رسد در اثر مصرف قهوه مسموم ایجاد شده به مراکز درمانی منتقل شده‌اند.

به گفته محمدجواد مرادیان از جمله علائمی که این افراد با آن مواجه شده‌اند، سردرد، سرگیجه، تهوع و در یکی دو مورد نیز حالت تشنج است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع باعث شد تا اتحادیه صنف عطاران و سقط فروشان و اتحادیه صنف تولید کنندگان و فروشندگان آبمیوه، بستنی و پالوده و کافی‌شاپ شیراز بازرسان خود را فعال کنند تا در تعامل با دانشگاه علوم پزشکی شیراز و در بررسی‌های خود علت مسمومیت را پیدا کنند.

بالا بودن میزان کافئین موجود در قهوه علت مسمومیت

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ۲۷ مهرماه ۹۹ وجود متادون در قهوه به عنوان عامل مسمومیت برخی شهروندان در شیراز را رد کرد و گفت: بالا بودن میزان کافئین در این نوع قهوه باعث مسمومیت تعدادی افراد شده است و با شناسایی این نوع قهوه توانستیم تعدادی از آن‌ها را در سطح شهر شیراز جمع آوری کنیم.

عبدالرسول همتی افزود: توزیع قهوه ترکیبی طی روزهای گذشته در شیراز باعث مسمومیت تعدادی از افراد شده است.

وی ادامه داد: با بررسی‌های انجام شده متوجه شدیم که بعضی از کافی شاپ‌ها و قهوه فروشی‌ها، قهوه‌هایی در اختیار مردم قرار داده بودند که باعث مسمومیت تعدادی از افراد شد هرچند در مرحله نخست چنین بر می آمد  که مواد توهم زا و قرص متادون در این قهوه وجود داشته، اما با آزمایش‌ها مشخص شد که  چنین چیزی نبوده و وجود متادون در قهوه صحت ندارد.

همتی با بیان اینکه بالا بودن میزان کافئین در این نوع قهوه باعث مسمومیت تعدادی افراد شده است، ادامه داد:با شناسایی این نوع قهوه توانستیم تعدادی از آن‌ها را در شهر شیراز جمع آوری کنیم.

مردم از مصرف قهوه با کافئین بالا خودداری کنند

جلیل معینی رییس اتحادیه صنف تولیدکنندگان و فروشندگان آبمیوه، بستنی و پالوده و کافی‌شاپ شهرستان شیراز نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اعلام کرد: بر اساس بررسی های صورت گرفته با همکاری دانشگاه علوم پزشکی شیراز مشخص شد کافئین بالا علت مسمومیت تعدادی از شهروندان بوده و هیچ افزودنی در قهوه وجود نداشته است.

وی افزود: اطلاع رسانی و آموزش در زمینه میزان مصرف قهوه و تعداد بازرسی‌ها برای پیشگیری از مسمومیت سایر شهروندان در دستور کار قرار دارد.

وی ادامه داد: مردم باید اطلاعات خود در زمینه قهوه را افزایش دهند چراکه میزان مصرف و میزان کافئین موجود در قهوه بسیار اهمیت دارد و باید مورد توجه مردم قرار گیرد.

رییس اتحادیه صنف تولید کنندگان و فروشندگان آبمیوه، بستنی و پالوده و کافی‌شاپ شهرستان شیراز گفت: به تمام واحدهای صنفی زیر مجموعه اعلام کرده ایم که قهوه های با کافئین بالا را جمع آوری کنند.

معینی افزود: به عنوان مثال در بستنی یک خامه معمولی وجود دارد برخی از مشتریان درخواست دارند مقدار بیشتری خامه به آن اضافه شود،  قهوه هم همینطور است و برخی مشتریان درخواست قهوه با کافئین بالاتر را می کنند.

وی ادامه داد: مغازه داران به دلیل اینکه مشتری خود را از دست ندهند درخواست مشتریان را اجابت می کنند.

رییس اتحادیه صنف تولید کنندگان و فروشندگان آبمیوه، بستنی و پالوده و کافی‌شاپ شهرستان شیراز گفت: بدن یک انسان سالم اگر یک ماه قهوه با کافئین بالا مصرف کند پس از یک ماه معده او دچار اختلال می شود.

معینی افزود: مردم، قهوه را با کافئین پایین مصرف کنند و از مصرف این نوشیدنی با کافئین بالا خودداری کنند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: قهوه مسمومیت دانشگاه علوم پزشکی قهوه مراکز درمانی مضرات قهوه مسمومیت قهوه کافئین بالا میزان کافئین نوع قهوه اتحادیه صنف مصرف قهوه افراد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۵۶۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر این بیماری‌ها را دارید غذای کنسروی نخورید

به گزارش خبرآنلاین؛حتماً می‌دانید که اگر قصد کاهش سدیم در رژیم غذایی را دارید باید نمک سفره را حذف کنید؛ اما در مورد غذاهایی که خودبه‌خود سدیم دارند چطور؟ طبق گزارش انجمن قلب آمریکا، کرفس، چغندر و شیر به طور طبیعی حاوی سدیم هستند؛ اما برخی از غذاهای آماده مثل سوپ، راویولی، پاستا و سبزیجات دارای سدیم افزوده‌ای هستند که به‌منظور خوشمزه‌تر کردن و بهتر کردن بافت غذا به آن اضافه شده است.

سلامت نیوز در خبری نوشت: مقداری سدیم برای عملکرد درست بدن لازم است، اما متخصصین می‌گویند یک فرد معمولی روزانه فقط به تقریباً یک‌چهارم قاشق چایخوری نمک نیاز دارد؛ اما خیلی از افراد روزانه پنج قاشق چایخوری یا بیشتر نمک مصرف می‌کنند. مصرف زیاد سدیم می‌تواند فشارخون را بالا ببرد و منجر به احتباس مایعات در بدن، بیماری کلیوی و نارسایی قلبی شود؛ بنابراین این بار که خواستید کنسرو ذرت یا سوپ آماده بخورید به این مسئله خوب فکر کنید.

اگر مشکل فشارخون بالا دارید، رژیم غذایی‌تان کم‌نمک باشد

تقریباً در تمام چکاپ‌ها و بررسی‌های پزشکی، فشارخون گرفته می‌شود. چون عدد بسیار مهمی است و می‌تواند نوسان داشته باشد. فشارخون شما باید کمتر از ۱۲۰/۸۰ mmHg باشد. هر عددی بالاتر از این می‌تواند نشان دهد فشار خونتان بالاست یا در معرض آن هستید که باعث می‌شود بیشتر مستعد سکته مغزی، حمله قلبی و یا بیماری‌های قلبی و عروقی باشید.

فشارخون بالا دارای استیج‌های متفاوتی است؛ اما همه آنها به این معنی‌اند که دیوارهٔ رگ‌ها و عروق به طور مداوم تحت فشارند و همه این فشارها باعث می‌شوند قلب مجبور باشد سخت‌تر کار کند تا خون را در رگ‌ها جاری نگه دارد. فشارخون علت‌های زیادی می‌تواند داشته باشد، گاهی نتیجهٔ افزایش سن است، یا پلاک‌های جمع شده در رگ‌ها که آنها را باریک می‌کنند. برخی از افراد ممکن است به دلیل بی‌تحرکی و یکجانشینی به مشکل فشارخون بالا دچار شوند. مصرف دارو، بیماری کلیوی و آپنه خواب نیز از دیگر علت‌های فشارخون بالا می‌تواند باشد.
فشارخون بالا، قاتل خاموش نامیده می‌شود؛ زیرا علامتی ندارد مگر اینکه فشارخون شما به میزان خطرناکی بالا برود. اما یک سری از شاخص‌های استاندارد هستند که می‌توانند توجه شما را از جهت بالابودن فشارخون جلب کنند، مثلاً تنگی نفس، سردرد و خونریزی بینی. تغییراتی در سبک زندگی مثل کمتر نمک مصرف‌کردن و ورزش منظم همراه با مصرف داروی تجویز شده توسط پزشک می‌توانند به کنترل این عارضه کمک کنند.

اگر بیماری کلیوی دارید غذای پرنمک نخورید

رژیم غذایی کم‌نمک، بخشی از درمان برای افرادی است که بیماری مزمن کلیوی دارند. بسیاری از غذاهای کنسروی دارای سدیم فراوانی‌اند که باید نسبت به آنها دقیق باشید. بیماری مزمن کلیوی از آسیب کلیوی ناشی می‌شود که توانایی عملکرد مناسب کلیه را از بین می‌برد و حدود دو سوم از موارد بیماری‌های مزمن کلیوی ناشی از دیابت و فشارخون بالا هستند.
علائم بیماری مزمن کلیوی شامل تهوع، استفراغ، تکرر ادرار، تورم پاها، فشارخون بالا و مه مغزی می‌شود. این علائم می‌توانند به این معنی باشند که ضایعات در خونتان تجمع کرده و تعادل الکترولیت‌ها را به هم زده است؛ بنابراین بدن شما مایعات زیادی جمع کرده است.
رژیم غذایی نقش بسیار مهمی در کنترل بیماری مزمن کلیوی و پیشگیری از ابتلا به نارسایی کلیوی دارد. اولین قدم درمان این است که نمک مصرفی‌تان را کم کنید. مواد غذایی تازه بخرید و از مصرف غذاهای آماده و فراوری شده و کنسروی پرهیز کنید. ضمناً غذاهایی که برای قلبتان مفیدند بیشتر بخورید و در هر وعده‌غذایی میزان پروتئین مصرفی‌تان کنترل شده باشد تا ضایعات در بدنتان تجمع نکند. ممکن است برای کاهش تورم پاها و فشار خونتان به مصرف دارو نیز نیاز داشته باشید.

اگر نارسایی قلبی دارید کمتر نمک بخورید


نارسایی قلبی که به آن نارسایی احتقانی قلب نیز می‌گویند زمانی است که قلب شما عملکرد مناسبی ندارد و در رساندن خون اکسیژن‌دار به تمام قسمت‌های بدن دچار مشکلاتی است. نارسایی قلبی می‌تواند شامل سمت راست و چپ قلب شود و مرتبط با خیلی از عوارض است، مثلاً بیماری عروق کرونری یا فشارخون بالا می‌توانند موجب آسیب به قلب و در نهایت نارسایی قلبی شوند. کمبود اکسیژن باعث خستگی، ضعف و تنگی نفس می‌شود.
نارسایی احتقانی قلب درمانی ندارد؛ اما برای مدیریت علائم کارهایی می‌توانید انجام دهید و از فشار وارد بر قلبتان کم کنید. مصرف دارو و تغییرات در رژیم غذایی معمولاً اولین خط درمان برای این عارضه است. توصیه می‌کنیم سدیم کمتری مصرف کنید، سیگار را ترک کنید و استرستان را کاهش دهید. داشتن فعالیت بدنی و ورزش هم کمک می‌کند بدن از شر مایعات اضافی خلاص شود. در برخی موارد ممکن است نیاز به عمل جراحی باشد، مثلاً گذاشتن پمپ مکانیکی در قلب یا پیس میکر.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903985

دیگر خبرها

  • این میوه را می‌توان جایگزین قهوه کرد
  • چرا نباید قهوه ناشتا بخوریم؟
  • هر روز قهوه بخوریم یا نه؟
  • چه مقدار آب برای سلامت کلیه‌ها لازم است؟
  • سم قارچ‌های وحشی با پختن از بین نمی‌رود / آمار افراد مسموم به ۸۷ نفر رسید
  • اگر این بیماری‌ها را دارید غذای کنسروی نخورید
  • ترفندهایی برای سرحال شدن بعد از خواب شبانه
  • ایمن‌ترین پیام‌رسان‌های جهان/ چگونه امنیت پیام‌رسان‌ها را بالا ببریم؟
  • قبل از مصرف قهوه ژن‌های خود را بررسی کنید!
  • توصیه به مصرف آب چاه به جای آب معدنی اشتباه است